Legionella onderzoek

Wie werkt met proces- en drinkwaterinstallaties, moet ook veel aandacht besteden aan legionella onderzoek. Het is namelijk van groot belang dat er geen legionella in het water zit, dat zich vervolgens kan verspreiden en mensen ziek kan maken. AQ Group helpt bij legionella onderzoek. Wij zijn BRL-6010 gecertificeerd en voldoen hiermee aan alle wettelijke eisen.

Legionella onderzoek is ook nodig als alle benodigde maatregelen zijn genomen. Er is namelijk altijd een kans op legionellagroei in een waterleidingsysteem van een gebouw. Wij kunnen u helpen met het achterhalen van de knelpunten en zorgen voor een oplossing. Dit doen we door middel van een uitvoerig legionella onderzoek en risico-inventarisatie.

Mogelijkheden voor legionella bestrijding

Een mogelijkheid voor de bestrijding van legionella is chemische desinfectie. AQ Water kan het leidingwater dat u gebruikt op elk gewenst moment reinigen en desinfecteren. Dit kan eventueel ook ’s nachts of in het weekend, zodat u helemaal geen last hoeft te hebben van de maatregelen ter bestrijding van de bacterie. Ook personeel ervaart zo weinig tot geen overlast.

Voor de bestrijding gebruiken we KIWA-ATA gecertificeerde producten. Uiteraard zetten we voor al onze werkzaamheden opgeleide en ervaren medewerkers in. We houden in de bestrijding rekening met uw werkzaamheden en bedrijfsomstandigheden, om zo de kans op overlast te minimaliseren. Meer weten? Vraag gerust een vrijblijvende offerte op.

Hulp bij het opstellen van een legionella beheersplan

Als u onze hulp inschakelt voor legionella onderzoek, dan kunnen wij u uiteraard ook helpen met een beheersplan. Dit maken we op basis van de resultaten van het onderzoek. daarin zijn namelijk de zwakke punten in het systeem naar voren gekomen. Voor het beheersplan is ook de risico-inventarisatie nodig. Daarin worden alle knelpunten zichtbaar.

Als er al een beheersplan is, dan kunnen wij ook helpen bij het bijwerken van dat plan. De bestaande tekeningen kunnen dan worden aangepast en gedigitaliseerd. Zijn er geen tekeningen meer beschikbaar? Dan kunnen wij hele nieuwe tekeningen maken. Die worden dan op papier en digitaal aan u aangeleverd. Deze heeft u dan vervolgens altijd bij de hand.

Kies voor AQ Waterconcept®

De wetgever heeft in AI-32 en het Drinkwaterbesluit heel duidelijk aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat de bacterie de kans krijgt zich te ontwikkelen in proces- en drinkwaterinstallaties. Het uitvoeren van deze werkzaamheden brengt wel een extra taak voor u mee, waar we u graag bij helpen. Met AQ Waterconcept®.

AQ Waterconcept® is een full-service ontzorgingsconcept dat u verzekert van legionella audits, de levering van additieven voor waterbehandeling, de levering, montage en controle op goede werking van doseerinstallaties en een periodieke reiniging en desinfectie van proces- en drinkwaterinstallaties. En dat is nog maar een deel van het gehele concept!

Legionella onderzoek en preventie door AQ Group

Wilt u meer weten over AQ Waterconcept® of legionella onderzoek door AQ Group? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij vertellen u graag hoe wij u kunnen helpen om te voldoen aan alle strenge wettelijke eisen die aan u en uw bedrijf gesteld worden. Als u AQ Group inschakelt worden onderzoek en bestrijding volgens het beheersplan voor u geregeld.

De makkelijkste manier om met ons in contact te komen is door gewoon even te bellen naar 088 – 123 34 55. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Onze klanten in België helpen we vanuit onze vestiging in Zaventem. Deze vestiging is bereikbaar via +32 2 808 86 30.