">Koelinstallaties - AQ International

Koelinstallaties

Chemisch-technisch reinigen van koelinstallaties

Luchtzijdig reinigen van luchtgekoelde condensors
De lamellen van de luchtgekoelde condensors raken vervuild en geoxideerd door invloeden van buitenaf. Om de technische levensduur te zekeren en ter optimalisatie van het rendement van de installatie, dienen deze installaties periodiek chemisch-technisch gereinigd te worden. Dit zorgt voor verlenging van de technische levensduur alsmede de kosten van exploitatie. Het personeel van  AQ Group is ervaren en goed getraind om deze activiteiten juist uit te voeren.

Zuren van koelmachines, TSA´s, boilers en ketels
160615AQAirQuality062

Kalkaanslag, slib en corrosie zijn de veroorzakers van vervuiling aan primaire en/of secundaire zijde van koelmachines, tegenstroom apparaten en andere warmtewisselaars kunnen aan primaire en/of secundaire zijde vervuild raken door kalkaanslag, corrosie en slib. De invloed op het rendement van de installatie is nadelig, door de klontering van het vuil aan de bundel van pijpen wordt de technische levensduur verminderd.

De pijpenbundels kunnen gereinigd, ontkalkt en ontdaan worden van corrosie door het zuren en spoelen met daarvoor speciaal geschikte speciale chemicaliën. De chemicaliën worden natuurlijk verzameld, geneutraliseerd en door ons afgevoerd.

Periodiek reinigen van de waterzijde van de installatie zorgt dat het rendement geoptimaliseerd wordt en zorgt voor verlening van de technische levensduur. Een reiniging op dit gebied kent derhalve een kort terugverdientijd aangezien het lijdt tot daling van de kosten van exploitatie.