">Reinigen van vetkanalen - AQ International

Vetkanalen

Het reinigen van afzuigkanalen van (groot-)keukens is vaak een ondergeschoven kindje. Het brandrisico bij een vervuild afzuigkanaal is echter enorm. Het regelmatig reinigen ervan is daarom van wezenlijk belang.

Professionele keukens worden intensief gebruikt. De mate waarin een keuken wordt gebruikt, vind je terug in de mate van vetaanslag in het afzuigkanaal. De keukenbrigade reinigt de filters die in de afzuigkap zitten vaak met grote regelmaat, maar de afzuigkanalen zelf worden niet gereinigd. En dat is logisch ook; de binnenzijde van de afzuigkanalen zijn slecht bereikbaar en de vervuiling is dermate dat deze werkzaamheden moeten worden uitbesteed aan een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.

Wij treffen vaak verontrustende situaties aan: de binnenzijde van het afzuigkanaal is dan ernstig vervuild. De kans op zelfontbranding is dan zeer aanwezig. De meeste branden in keukens worden veroorzaakt door vervuilde afzuigsystemen, dus het risico erop moet niet onderschat worden.

Wij kunnen u helpen met het verminderen van het brandrisico. Door een inspectie uit te voeren, kunnen wij goed inschatten of er een risico op brand is en zo ja, wat de kosten zijn om het afzuigkanaal weer schoon te krijgen. Als u geïnteresseerd bent hierin, neem dan contact met ons op.