Warmtewielen

Reinigen en/of vervangen van warmtewielen

Chemisch-technisch reinigen van warmtewielen
Warmtewielen kunnen beïnvloed worden door vervuiling. Hierdoor wordt het rendement van de installatie lager en er is een nadelige invloed op de luchtkwaliteit. De warmtewielen moeten derhalve periodiek gereinigd worden. AQ Group heeft goed getraind personeel met voldoende ervaring in dienst om deze werken uit te voeren

Vervangen van warmtewielen
Ook  voor vervangen van warmtewielen zijn wij de juiste partij!

160615AQAirQuality008Voordat de warmtewielen vervangen kunnen worden moet het correcte type gekozen worden. De bestaande hygroscopische warmtewielen kennen een lager rendement dan de nieuwe sorptie warmtewielen.

U kunt bij keuze voor een sorptierotors heeft u in veelal voldoende aan een kleinere koelmachine en is er een besparing op de kosten aan energie.  De extra investering voor de sorptie warmtewielen kent een terugverdientijd kleiner dan een jaar!

Maar ook het omgekeerde is mogelijk. Bij vervanging van een koelmachine kunt u vaak met een kleiner model toe als voor sorptie warmtewielen wordt gekozen.

Neem bijvoorbeeld een pand van 15.000 m² BVO. Door een bedrag van € 75.000,- te investeren in sorptierotoren, kan een kleinere koelmachine aangeschaft worden waardoor € 17.000,- bespaard kan worden. De extra investering bedraagt derhalve € 58.000,- en er wordt jaarlijks bespaard op kosten aan energie ter grootte van € 21.100,-.

De terugverdientijd in dit voorbeeld bedraagt dan 2,7 jaar!

Interesse in wat wij voor u kunnen beteken? Bel of mail ons dan!