Retrofit met EC-ventilatoren

Door het retrofitten/upgraden van uw luchtbehandelingskast waarbij de traditionele centrifugaal ventilator wordt vervangen door een EC-ventilator kunt ook u bijdragen aan de vermindering van het energieverbruik. En het mooie is: de investering heeft u veelal binnen een jaar al terugverdiend!

De belangrijkste voordelen van EC-ventilatoren:

  • ze zijn tot 70% efficiënter dan centrifugaal ventilatoren;
  • langere levensduur en geen onderhoud noodzakelijk;
  • eenvoudige aansturing;
  • geen separate frequentieregeling nodig;
  • hogere capaciteit dan centrifugaal ventilatoren.

Plaatsing van deze ventilatoren in uw luchtbehandelingskast betekent per direct een enorme kostenbesparing. De EC motoren kunnen eenvoudig aangestuurd worden en behouden bovendien een efficiëntie niveau tot 90%.
Door de vervanging van één grote ventilator met een wand van meerdere, kleinere ventilatoren wordt de kans op uitval bijna nihil en er is ook nog eens sprake van een langere levensduur.

Daarnaast wordt vrijwel gelijk voldaan aan de nieuwe ErP-verordeningen voor luchtbehandelingskasten. Deze stelt dermate hoge eisen aan het rendement van nieuwe luchtbehandelingskasten waardoor vaak een grotere behuizing nodig is die veelal niet past in de huidige ruimte van de luchtbehandelingsinstallatie. Upgraden wordt daardoor interessanter en met de toepassing van EC-ventilatoren ook voordeliger.
Door het ontbreken van koolborstels is er geen risico op vonkvorming, waardoor het ook mogelijk is de ventilatoren in explosieveilige omgevingen te installeren. Minimale geluidsemissie: ook dat klinkt goed! Vooral als er nu hinder wordt ondervonden van de LBK!

Het vervangen van een centrifugaal ventilator door een EC-ventilator is simpelweg te vergelijken met het vervangen van een oude gloeilamp door een spaarlamp. De oude gloeilamp kan eenvoudig worden vervangen door een energiezuinige lamp, die één op één past op de plaats van de oude gloeilamp. Gezien de goede resultaten, betaalbare oplossing en korte terugverdientijd met EC-ventilatoren, is luchtbehandelingskast met EC-ventilatoren vanaf heden de oplossing voor een groene toekomst!