">

Optimaal onderhoud van klimaatinstallaties

Periodiek onderhoud van een klimaatinstallatie is van cruciaal belang. Niet alleen om de installatie in optimale conditie te houden, maar ook om een gezonde leefomgeving in uw gebouw te garanderen. AQ Group is gespecialiseerd in het onderhoud van klimaatinstallaties zoals luchtbehandelingskasten. Hieronder vertellen wij welke werkzaamheden wij zoal voor u kunnen verzorgen.

Een gezonde leefomgeving in uw gebouw

Een luchtbehandelingskast is in feite een afgesloten ruimte. Deze bevat een of meerdere ventilatoren, die buitenlucht aanzuigen om deze door een pand te verspreiden. De lucht wordt echter niet zomaar verspreid; deze wordt eerst gekoeld, verwarmd of ont- of bevochtigd. Vervolgens wordt de geconditioneerde lucht ook weer naar buiten toe afgevoerd.

De meeste luchtbehandelingskasten gebruiken proceswater om te kunnen functioneren. Dit maakt klimaatinstallaties kwetsbaar voor vervuiling door de legionellabacterie en andere ongewenste indringers die de gezondheid van de leefomgeving ondermijnen.

Periodiek onderhoud door een specialistische partij zoals AQ Group is onontbeerlijk om deze vervuiling te voorkomen en een goede luchtkwaliteit in uw gebouw te garanderen. Als expert in de materie heeft AQ Group zowel in Nederland als België inmiddels een unieke positie in de markt verworven.

Een goed functionerende luchtbehandelingskast

Belangrijk onderdeel van onderhoud aan klimaatinstallaties is het schoonmaken van essentiële onderdelen. Dit dient echter op de juiste manier te gebeuren, want het gebruik van verkeerde middelen of methoden kan leiden tot een luchtbehandelingskast die niet meer optimaal functioneert. Daarnaast is een goede reiniging doorgaans een tijdrovende klus.

Het uitbesteden van deze werkzaamheden aan een specialist is dan ook verreweg de beste optie. Bij AQ Group weten we als geen ander wat de kwetsbare punten in uw installatie zijn en welke onderdelen het eerst aan reiniging of vervanging toe zijn. Bij het afnemen van periodiek onderhoud bent u altijd verzekerd van een gezonde leefomgeving in uw gebouw.

Periodiek onderhoud conform NEN-2767

Standaard inbegrepen bij het periodiek onderhoud van uw klimaatinstallatie is een breed scala aan werkzaamheden. Allereerst maken wij zowel de binnen- als buitenzijde van uw luchtbehandelingskast(en) schoon, evenals de aanwezige inductie- en fancoilunits. Daarnaast plaatsen we nieuwe filters en verzorgen we de verwijdering en afvoer van de oude filters.

Maar ook andere onderdelen in uw klimaatinstallatie zijn van groot belang. Waar nodig vervangen we daarom v-snaren en lijnen we deze uit met behulp van speciale laserapparatuur. Ook voeren onze ervaren vakmensen een visuele controle uit van essentiële componenten zoals kleppen, lagers en warmtewielen.

Uiteraard ontvangt u na elke periodieke onderhoudsbeurt van ons een rapportage over de conditie van uw klimaatinstallatie. Indien gewenst doen we dit conform de NEN-2767 standaard. Heeft u vragen over het onderhoud van uw klimaatinstallatie of wilt u direct een servicebeurt aanvragen? Bel dan geheel vrijblijvend naar 088-1233455 of mail ons op info@aqgroup.nl.

Terug naar overzicht