">

Reconditioneren en coaten voor een optimale levensduur

Het periodiek reinigen van luchtbehandelingskasten en luchtgekoelde condensors is essentieel binnen een goed onderhoudsplan. Toch blijkt schoonmaken alleen in veel gevallen niet voldoende. Externe invloeden zoals klimaat- en weersomstandigheden beïnvloeden het rendement en de levensduur van een installatie. Dit maakt het nemen van andere maatregelen noodzakelijk.

Reconditioneren van luchtbehandelingskasten

Een van die maatregelen is het reconditioneren van uw luchtbehandelingskasten. Reconditioneren is in feite een verzamelnaam voor een variëteit aan methoden, die we bij AQ Group strategisch inzetten om een synergetisch effect te behalen. Zo kunnen we zowel ventilatoren als motoren bijvoorbeeld opnieuw verlageren en uitbalanceren voor betere resultaten.

Ook het vervangen van onderdelen in de installatie kan in veel situaties aantoonbare verbetering opleveren. Denk hierbij bijvorobeeld aan het vervangen van schadelijke glaswolisolatie door onschadelijke thermaflex isolatie, maar ook aan het vervangen van zaken zoals filterframes, condensafvoerbakken, warmtewielen en verwarmingsbatterijen.

Al dit soort ogenschijnlijk kleine details maken onderaan de streep een significant verschil. Het is bovendien een efficiënter oplossing dan het vervangen van de installatie, wat vanwege operationele en financiële motieven vaak geen optie is. In nauw overleg met u ontwikkelt AQ Group graag een uniek plan van aanpak om uw installatie weer in optimale conditie te brengen.

Coaten van luchtgekoelde condensors

Naast het reconditioneren van luchtbehandelingskasten, zijn wij gespecialiseerd in het coaten van luchtgekoelde condensors. Wij bieden u hierbij de keuze uit meerdere typen coatingen, waaronder onze speciaal ontwikkelde Heavy-Duty Condensorcoating® voor extra bescherming tegen zeer agressieve omstandigheden.

In de meeste gevallen blijkt onze EnergyGuard® condensor coating echter meer dan voldoende. Deze coating is specifiek ontworpen voor het coaten van luchtgekoelde condensors en bevat speciale componenten voor een optimale warmteoverdracht. Dankzij een uitermate dunne laagdikte en een extreem lage k-waarde bent u gegarandeerd van de best mogelijke prestaties.

Het coaten van luchtgekoelde condensors is in een aantal gevallen een duidelijk betere oplossing dan het luchtzijdig reinigen ervan. U geniet van een optimale en langdurige bescherming en bent verzekerd van 2 jaar garantie op het eindresultaat. AQ Group werkt op milieuvriendelijke wijze en zorgt ervoor dat uw installaties weer als vanouds functioneren.

Terug naar overzicht