Reconditioneren luchtbehandelingskast

Als u werkt met lucht- en watersystemen, dan is het van groot belang om deze goed en geregeld te onderhouden. Regelmatig schoonmaken hoort daarbij, maar is niet het enige. Het kan namelijk ook voorkomen dat reinigen alleen niet meer genoeg is. Dan wordt het tijd voor de volgende stap: reconditioneren. Dit kan bijvoorbeeld met uw luchtbehandelingskast.

AQ Group uit Utrecht helpt u daar graag bij. Wij kunnen professioneel uw luchtbehandelingskast reconditioneren, zodat deze weer in topconditie is. Hiervoor hebben we speciale methoden en producten, zoals AQ Plating®, een bijzonder unieke, gepatenteerde kunststof beplating die we aan de binnenkant van de luchtbehandelingskast aanbrengen als gladde, waterdichte afwerking.

Waarom reconditioneren?

Waarom is het nodig om een luchtbehandelingskast te reconditioneren, als deze verder goed onderhouden en schoongemaakt wordt? De technische conditie van een luchtbehandelingskast gaat onder invloed van weer en milieu na verloop van tijd altijd achteruit. Als u daar niets aan doet, dan kan het zijn dat de installatie op een gegeven moment niet goed meer functioneert.

Reconditioneren kan dit soort problemen voorkomen. U neemt dan alle maatregelen om de luchtbehandelingskast weer in optimale conditie te brengen, zodat deze weer voldoet aan de geldende wettelijke normen en eisen. Dit voorkomt bijvoorbeeld vervuiling van de luchtkanalen van uw installatie en extra kosten en problemen die daarmee gepaard zouden kunnen gaan.

Wat doen we allemaal?

Het reconditioneren van een luchtbehandelingskast kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze speciale, flexibele AQ Gietcoating® aanbrengen en koeler- en verwarmingsbatterijen coaten met onze watergedragen AQ waterbased Condensor Coating®. Ook kunnen we de condensafvoerbak en filterframes vervangen als dat nodig is.

Daarnaast kunnen we de ventilatoren en motoren opnieuw verlageren en uitbalanceren, de warmtewielen vervangen, koeler- en / of verwarmingsbatterijen vervangen en eventueel ook het constructiemateriaal van de ventilatorframes coaten. U ziet: praktisch elk onderdeel wordt onder handen genomen, om ervoor te zorgen dat de kast weer helemaal als nieuw wordt.

Wie zijn wij?

Waarom zijn wij de beste partij om u te helpen met al deze taken? Wij zijn AQ Group en wij willen de beste dienstverlener zijn in totaal hygiënisch onderhoud. Om dat te kunnen realiseren, zorgen we ervoor dat onze medewerkers allemaal goed getraind en gemotiveerd zijn om hun werk aan uw installatie uit te voeren. Dat doen ze dan met de beste apparatuur en middelen.

Wij willen samen met onze klanten zorgen voor een zo hoog mogelijke hygiënische conditie van klimaat- en waterinstallaties. Uiteraard houden we ons hierbij aan de geldende wet- en regelgeving. Hiervoor hebben wij de nodige certificeringen, waaronder ISO-9001, ISO-14001, BRL 6010 en K14010-1. In ons werk houden we altijd rekening met zaken als mens en milieu.

Reconditioneren luchtbehandelingskast door AQ Group

Wilt u meteen een afspraak maken voor het reconditioneren van uw luchtbehandelingskast, of wilt u liever eerst een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat is natuurlijk geen probleem. U kunt de informatie per e-mail sturen naar info@aqgroup.nl of gebruik maken van het formulier op de website. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een passend antwoord voor uw situatie.

Als u direct één van onze specialisten wilt spreken, dan kunt u ook bellen met nummer 088 – 123 34 55. Wij kunnen uw vragen dan meteen beantwoorden en eventueel een afspraak inplannen om eens persoonlijk kennis te maken. Is uw bedrijf in België gevestigd? Dan helpen wij u graag verder via onze vestiging in het Belgische Zaventem. U ziet: AQ Group is altijd bij u in de buurt!