">

Schone ventilatiekanalen voor een gezonder binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat begint met schone lucht in uw gebouw. Vanzelfsprekend is dat niet, want er zijn tal van factoren die invloed hebben op luchtkwaliteit. Denk hierbij alleen al aan de luchtkanalen die de lucht door uw gebouw transporteren. Het periodiek reinigen van deze ventilatiekanalen is dan ook noodzakelijk om een goede luchtkwaliteit te bewaken.

Schone ventilatiekanalen worden onvermijdelijk vies

Luchtkanalen vormen een essentieel onderdeel van uw klimaatinstallatie. De lucht wordt vanaf een buitenluchtaanzuigrooster het gebouw ingezogen en vanaf daar verder getransporteerd via ventilatiekanalen. In de loop der tijd hechten kleine deeltjes zoals stof, vet en vuiligheid zich onvermijdelijk aan de wanden van deze kanalen.

Dit is een geleidelijk proces, dat echter niet zonder gevolgen blijft. De stof- en vetlaag wordt steeds dikker, waardoor de luchtdoorstroom en capaciteit van het systeem verminderen. Ter compensatie moet de ventilator harder werken, wordt warmer en gaat meer lawaai produceren. Dat verhoogt niet alleen het risico op defecten, maar is ook niet bevorderlijk voor het leefklimaat in uw gebouw.

Reinigen ventilatiekanalen absolute noodzaak

Nog zorgwekkender is de bacterievorming die plaatsvindt in de vervuilde luchtkanaalwanden. Dit vormt een rechtstreekse bedreiging voor de gezondheid en moet daarom ten koste van alles worden voorkomen. Periodiek onderhoud van uw luchtkanalen is dan ook een vereiste om schone ventilatiekanalen en een gezond binnenklimaat te garanderen.

Het overslaan van dit onderhoud is geen verstandig idee, want luchtkanalen zijn na verloop van tijd onvermijdelijk vervuild. Dit betekent immers dat ze hun werk doen! De mate van vervuiling hangt mede af van de conditie van de luchtbehandelingskast, de gebruikte filters en de frequentie waarmee deze worden verwisseld.

Periodiek onderhoud luchtkanalen goed voor binnenklimaat

Het reinigen van de ventilatiekanalen in uw gebouw kan op verschillende manieren. Bij AQ Group hanteren we verschillende methodes, waardoor we in staat zijn elk ventilatiekanaal met ieder type vervuiling efficiënt te reinigen. Onze specialisten creëren een onderdruksituatie in het systeem, waardoor uw gebouw gegarandeerd vrij blijft van vervuiling.

AQ Group verzorgt schone ventilatiekanalen onder meer met roterende borstels, perslucht, een robot of geheel handmatig. Het reinigen van uw luchtkanalen behoort onder meer tot het periodiek onderhoud van klimaatinstallaties dat wij voor u kunnen verzorgen. Wilt u direct een gezond binnenklimaat in uw gebouw? Neem dan contact op via 088-1233455 of mail naar info@aqgroup.nl.

Terug naar overzicht