Waterbehandeling koeltorens

Koeltorens zijn onmisbaar binnen veel bedrijven. Maar: ze zijn ook kwetsbaar; als ze vervuild raken, kan dat tot levensgevaarlijke situaties leiden. Ook kan het ervoor zorgen dat ze niet meer zo goed werken als eerder het geval was. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook veel geld kosten ten koste gaan van de productiviteit. Goed onderhoud is dus essentieel voor koeltorens.

Waterbehandeling maakt daar ook onderdeel van uit. AQ Group biedt twee mogelijkheden aan voor koeltorens: chemische waterbehandeling en chemievrije waterbehandeling. In beide gevallen kunt u erop rekenen dat uw koeltorens weer vrij zijn van vuil en efficiënt werken. Neem vandaag nog contact op met AQ Group en blijf steeds het maximale uit uw investering halen.

Waarom is waterbehandeling nodig?

Waterbehandeling is vooral noodzakelijk om de hygiëne in koeltorens te waarborgen. Door waterbehandeling uit te voeren bij procesinstallaties, wordt de kans op het verspreiden van de legionellabacterie een stuk kleiner. Bovendien zijn hier sinds januari 2004 specifieke regels voor opgesteld, waaraan elk bedrijf zich dient te houden. Wij delen onze kennis hiervan graag met u.

Als het gaat om chemische waterbehandeling, dan kan AQ Group u op een unieke manier helpen. Wij zijn namelijk exclusief distributeur van de Amerikaanse multinational Solenic Inc. Deze samenwerking geeft ons de beschikking over zorgvuldig ontwikkelde en geselecteerde producten die we in kunnen zetten voor de Nederlandse utiliteits- en institutionele markt.

Chemische waterbehandeling

Een van de methoden van waterbehandeling die kan worden toegepast in koeltorens is de chemische. Hiervoor werken we met de producten van Solenis Inc. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de speciaal ontwikkelde en geteste biociden die de groei van legionellabacteriën in koeltorens tegengaat. Deze behandeling doet bovendien nog veel meer voor koeltorens.

We kunnen de chemische behandeling ook inzetten tegen kalkaanslag en corrosie. Dit doen we met behulp van beproefde kalk- en corrosie inhibitoren. Daarnaast kunnen disperganten gebruikt worden om biologische vervuiling in het systeem te voorkomen en hebben we doseerinstallaties en onderdelen die altijd zorgen voor een optimale waterkwaliteit.

Chemievrije waterbehandeling

Een andere goede optie is chemievrije waterbehandeling. Daarbij worden geen chemicaliën gebruikt en betaalt u dus bijvoorbeeld niet voor de opslag hiervan. Daarnaast is dit proces natuurlijk veel beter voor mens en milieu en niet schadelijk voor metalen. Hiervoor gebruiken we de Sonoxide® Plus, een revolutionair apparaat dat eenvoudig te installeren en bedienen is.

De Sonoxide® Plus werkt op basis van ultrasone geluidsgolven in combinatie met UV-C. Het koelwater wordt langs een element geleid dat op twee verschillende frequenties ultrasone geluidsgolven uitzendt. Daarnaast wordt het geforceerd twee keer langs UV-C-lampen geleid. Op deze manier worden bacteriën in het water gedood, terwijl de UV-lampen schoon blijven.

Bel AQ Group voor de waterbehandeling in uw koeltorens

Bent u op zoek naar een goede, betrouwbare en vooral vakkundige partner voor de waterbehandeling in uw koeltorens? Dan hoeft u maar één naam te onthouden: AQ Group. AQ Group is erop gebrand om de beste te zijn in het vak en bewijst dit onder meer door een ruime ervaring en tal van certificeringen. Wij weten precies wat we doen en zijn erg goed in ons vak.

Als u meer wilt weten over de verschillende diensten die we bieden, dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier op de website of even een mailtje sturen naar info@aqgroup.nl. Daarnaast kunt u ook bellen met 088 – 123 34 55 kan natuurlijk ook. U krijgt dan direct één van onze medewerkers aan de lijn.